Fakt, że jemy oczami to żadna
nowość. Przedstawiam propozycję podania niby zwyczajnego twarożku z warzywami,
który wszyscy dobrze znamy.
Składniki:
- 250g sera
twarogowego
- pęczek
szczypioru
- ½ pęczka
koperku
- 8
rzodkiewek
- 2 łyżki
jogurtu naturalnego
- szczypta
chilli
- sól i
świeżo zmielony pieprz do smaku
- długi
zielony ogórek wężowy
Sposób
przygotowania:
Biały ser rozgniatamy w misce
widelcem. Szczypior i koperek drobno siekamy, rzodkiewki kroimy w drobną
kostkę, a następnie wrzucamy wszystko do rozdrobnionego sera. Dodajemy jogurt i
mieszamy, doprawiając do smaku.
Z ogórka odkrawamy końcówki i na
tarce do warzyw (lub obieraczką do warzyw) ścinamy ostrożnie ogórkowe paski.
Na końcu każdego paska układamy
kopiastą łyżeczkę pasty serowej i zwijamy roladki. Od razu podajemy.
taka prawdziwa wiosna na talerzu :) I pysznie i pięknie
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Ach, chce mi się już wiosny. Tych kolorów, zapachów <3
Usuń