niedziela, 5 lutego 2017

Roladki twarogowe



Fakt, że jemy oczami to żadna nowość. Przedstawiam propozycję podania niby zwyczajnego twarożku z warzywami, który wszyscy dobrze znamy.



Składniki:
- 250g sera twarogowego
- pęczek szczypioru
- ½ pęczka koperku
- 8 rzodkiewek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta chilli
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
- długi zielony ogórek wężowy

Sposób przygotowania:
Biały ser rozgniatamy w misce widelcem. Szczypior i koperek drobno siekamy, rzodkiewki kroimy w drobną kostkę, a następnie wrzucamy wszystko do rozdrobnionego sera. Dodajemy jogurt i mieszamy, doprawiając do smaku.
Z ogórka odkrawamy końcówki i na tarce do warzyw (lub obieraczką do warzyw) ścinamy ostrożnie ogórkowe paski.
Na końcu każdego paska układamy kopiastą łyżeczkę pasty serowej i zwijamy roladki. Od razu podajemy.

2 komentarze:

  1. taka prawdziwa wiosna na talerzu :) I pysznie i pięknie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Ach, chce mi się już wiosny. Tych kolorów, zapachów <3

      Usuń

Dziękuję za komentarz :)

Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.