niedziela, 9 października 2016

Rolowane ziemniaki



Pieczone ziemniaki z grilla? Dlaczego nie. Bardzo proste w przygotowaniu, a smakują wybornie. Polecam serdecznie.


Składniki:
- 20 małych ziemniaczków
- 20 plasterków boczku
- przyprawa do ziemniaków
- sól
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżka oliwy z chilli
- 20 wykałaczek

Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem majeranku oraz oliwy. Odlewamy i studzimy.
Każdy plasterek boczku posypujemy przyprawą do grilla. Na końcu plasterka kładziemy ziemniaczka, zawijamy w boczek i spinamy wykałaczką (na „przestrzał”).
Smażymy na dobrze rozgrzanym grillu do czasu, aż boczek ładnie nam się zrumieni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)

Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.