Pieczone ziemniaki z grilla? Dlaczego nie.
Bardzo proste w przygotowaniu, a smakują wybornie. Polecam serdecznie.
- 20 małych ziemniaczków
- 20 plasterków boczku
- przyprawa do ziemniaków
- sól
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżka oliwy z chilli
- 20 wykałaczek
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej
wodzie z dodatkiem majeranku oraz oliwy. Odlewamy i studzimy.
Każdy plasterek boczku posypujemy przyprawą
do grilla. Na końcu plasterka kładziemy ziemniaczka, zawijamy w boczek i spinamy
wykałaczką (na „przestrzał”).
Smażymy na dobrze rozgrzanym grillu do czasu, aż
boczek ładnie nam się zrumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.