piątek, 11 marca 2016

Czerwono-zielone kwadraty



Szybkie i aromatyczne danie na imprezową przekąskę (gdy na przykład goście wpadną niespodziewanie) lub ekspresowy zamiennik obiadu.

Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 70g pesto basilico
- 12 pomidorków koktajlowych
- starty parmezan

 Sposób przygotowania:
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy tak, aby powstało 12 kwadratów.
Sklejamy rogi kwadratów tworząc „miseczki”.
Środek smarujemy Pesto. Posypujemy parmezanem.
Pomidorki koktajlowe kroimy na grubsze plasterki i układamy na Pesto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy około 25 minut.
Piękne rumiane i aromatyczne kwadraty wyciągamy z piekarnika, ponownie posypujemy parmezanem i podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)

Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.