Szybkie i aromatyczne danie na imprezową
przekąskę (gdy na przykład goście wpadną niespodziewanie) lub ekspresowy zamiennik
obiadu.
Składniki:
- opakowanie
ciasta francuskiego
- 70g pesto basilico
- 12
pomidorków koktajlowych
- starty
parmezan
Sposób
przygotowania:
Rozwijamy ciasto francuskie i
kroimy tak, aby powstało 12 kwadratów.
Sklejamy rogi kwadratów tworząc „miseczki”.
Środek smarujemy Pesto.
Posypujemy parmezanem.
Pomidorki koktajlowe kroimy na
grubsze plasterki i układamy na Pesto.
Wstawiamy do piekarnika
nagrzanego do 200°C i pieczemy około 25 minut.
Piękne rumiane i aromatyczne kwadraty
wyciągamy z piekarnika, ponownie posypujemy parmezanem i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.