Jakieś dwa tygodnie temu Córa
kupiła czerwone banany. Wgryzła się w pierwszego i wypluła z komentarzem:
„Fuuuj! Mamo, to nie nadaje się do
jedzenia, a miało być pycha.” Rozczarowana porzuciła resztę, jak się okazało
niedojrzałych bananów, i z hasłem: „do wyrzucenia” poszła do swojego
pokoju. Poczekałam spokojnie aż dojrzeją, a że miałam też trochę boczku w
plasterkach do zutylizowania… wystąpiły razem w ramach kolacji. Tym razem,
zgodnie z oczekiwaniami Córki, wyszły pyszne, hahaha.
Składniki:
- 4 czerwone
banany
- 6
plasterków boczku
- 2 łyżeczki
miodu
- 1 łyżeczka
łagodnego ketchupu
- ½ łyżeczki
żółtej pasty curry
Sposób wykonania:
Bananom
obcinamy końce i obieramy ze skórki. Miód, ketchup oraz curry mieszamy w miseczce,
po czym smarujemy przygotowaną miksturą banany i owijamy je plasterkami
boczku.
Układamy na blaszce
wyłożonej papierem do pieczenia i wsadzamy do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy około 20 minut.
Podajemy na
ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.