sobota, 7 listopada 2015

Banany boczkiem otulone



Jakieś dwa tygodnie temu Córa kupiła czerwone banany. Wgryzła się w pierwszego i wypluła z komentarzem: „Fuuuj!  Mamo, to nie nadaje się do jedzenia, a miało być pycha.” Rozczarowana porzuciła resztę, jak się okazało niedojrzałych bananów, i z hasłem: „do wyrzucenia” poszła do swojego pokoju. Poczekałam spokojnie aż dojrzeją, a że miałam też trochę boczku w plasterkach do zutylizowania… wystąpiły razem w ramach kolacji. Tym razem, zgodnie z oczekiwaniami Córki, wyszły pyszne, hahaha.




Składniki:

- 4 czerwone banany
- 6 plasterków boczku
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka łagodnego ketchupu
- ½ łyżeczki żółtej pasty curry

Sposób wykonania:

Bananom obcinamy końce i obieramy ze skórki. Miód, ketchup oraz curry mieszamy w miseczce, po czym smarujemy przygotowaną miksturą banany i owijamy je plasterkami boczku.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wsadzamy do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy około 20 minut.
Podajemy na ciepło.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)

Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.