Doskonały
dodatek do makaronu, pulpecików, faszerowanej papryki, lub czego tylko chcecie.
Składniki:
-
½ puszki krojonych pomidorów z czosnkiem bez skórki
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżka oleju do smażenia
-
1 mała cebula
-
½ łyżeczki cukru
-
sól do smaku
-
¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego
pieprzu
Sposób przygotowania:
Obieramy
cebulę i czosnek, a następnie kroimy je w drobniutką kosteczkę.
W
niewielkim garnku o nieprzywierającej powłoce rozgrzewamy olej i przesmażamy
cebulę z czosnkiem. Smażymy tylko tak długo, by cebula się zeszkliła (nie może
się przyrumienić).
Dodajemy
pomidory i dusimy pod przykryciem około 5-7 minut. Doprawiamy do smaku solą,
cukrem i pieprzem i dusimy jeszcze około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zostanie opublikowany po zaakceptowaniu przez moderatora.